fbpx

GO UP

Екопътека „Боян Ботево – Улу дере – Орлови скали“

Истинска разхлада с глътка чист планински въздух! Идея за разходка с излет в близост до Хасково, около курорта Минерални бани, в землищата на селата Боян Ботево и Сърница, само на 30 км. от областния град. 

От с. Боян Ботево започва туристическата екопътека „Боян Ботево – Улу дере – Орлови скали“, с обща дължина 10 км.  

На много места по продължението на екопътеката, както и в местностите „Петте Чучура“ и „Орлови скали“  са изградени кътчета за отмора и спорт, неповторими  места за спокойствие и тишина, където въздухът е чист, а гледката прекрасна. Вървейки покрай реката „Улу дере“ ще се насладите на невероятната атмосфера, която създават вплетените клони на високите дървета над вас. Ще минете покрай интересни скални феномени, издълбани във времето от реката. Едно от тези места е така наречената „Скалната стая“, където можете да спрете и да отдъхнете.

Скалният феномен „Орлови скали“, наподобяващ огромен замък, е с величествени скали достигащи до 30-40 м. височина. Там могат да се наблюдават многобройни трапецовидни ниши, които безспорно са дело на човешка ръка. Скалните тракийски ниши се срещат на много места в Източните Родопи. Тракийската крепост в местността е от новожелязната епоха – I хил.пр.н.е.

Забележителностите и природните красоти на това място, Ви предлагат да се откъснете от шума на града и да удовлетворите желанието си да общувате с природата.

Разгледайте всички