fbpx

GO UP

КЛУБ ПО СПОРТНО ОРИЕНТИРАНЕ „КОМПАС 94”, ХАСКОВО

Клубът по спортно ориентиране е създаден през 1994 г. по Закона за Юридическите лица в Република България. Но спортът ориентиране в Хасково се практикува още от 60-те години на миналия век и през 2006г. чества 50 години в Хасково. През последните 15 години в клуба членуват ежегодно по 20-тина състезатели, съдии, треньори и деятели и клубът се представя във всички състезания от Държавния спортен календар.


Състезателите на клуба участват във всички форми на спортното ориентиране – лятно /пешеходно/, зимно /ски-ориентиране/, нощно и колоориентиране /МТВО – маунтин-байк ориентиране/. През годините са спечелени призови места и отличия по тези дисциплини в годините на съществуване на клуба. Ски-ориентирането отбелязва няколко титли и призови места, както и 5-то място в отборното класиране при мъжете Елит. Коло-ориентирането също се откроява с няколко титли и призови места в индивидуалните дисциплини и златни и бронзови отличия за юношите до 18 години в отборната надпревара. Нощното ориентиране е само индивидуално и в тази дисциплина има няколко призови места. Лятното ориентиране изпъква с бронзови отличия в индивидуалните състезания и в отборните при юноши до 18 години.


Всяка година клубът предоставя възможност на нови деца да се обучават безплатно и да се докоснат до очарованието на този спорт практикуван на открито сред природата