fbpx

GO UP

„НЕДОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ“

„НЕДОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ“

19 АПРИЛ 2023 от 19:00 ч.
в ЧИТАЛИЩЕ “ЗАРЯ” гр. ХАСКОВО гостуват
ИРИНИ ЖАМБОНАС, АЛЕКСАНДЪР КАДИЕВ, ЕВГЕНИ БУДИНОВ, ФИЛИП АВРАМОВ, ТАНЯ ПАШАНКОВА, ВЛАДИМИР ЗОМБОРИ, ХРИСТИНА КАРАИВАНОВА, ЕМИЛ КОТЕВ, ИВАН ПЕТРУШИНОВ с постановката
„НЕДОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ“ /или Загадката на пирамидите/
✍️ Спектакъл на ТЕДИ МОСКОВ
по текстове от Захари Стоянов, Стоян Михайловски, Елин Пелин, Найден Шейтанов
Сценография: Владимир Шишков, асистент-сценограф Боряна Чернева
Музика: Антони Дончев
Костюми: Свила Величкова
Фотограф: Владимир Шишков
Продукция на Малък градски театър „Зад канала“ София
*******************************************************
🎟 🎟 🎟 БИЛЕТИ: 16, 18, 20 и 25 лв.
🏠 КАСА: Читалище „ЗАРЯ“ – 0879 140 233
⏰ Работно време каса: 10:00 – 14:00 и 15:00 – 18:00 часа
☎️ РЕЗЕРВАЦИИ на 0879 140 233
ℹ️ 0898 293 951
*******************************************************
🎭🎭🎭 Спектакълът има за цел по-хумористичен и ироничен начин да представи българската народопсихология, заедно с всички нейни специфики и странности, заложени още от далечното ни минало.
Сюжетът не следва точно определена линия и чрез актьорската игра се стига до крайният облик на българския типаж. В пиесата се разкрива за „тайната на митичната пирамида на шопската салата”, за това, че в България нямаме римляни, но имаме ромляни, за връзката между България и Европа, която се дели на Източна и Истинска Европа и много други върховни мисловни открития. Всички действия се допълват с псувни, военни маршове, чалга, пиене на ракия и по този начин се олицетворява образа на народа „Ние“.
Финалът на пиесата силно контрастира на нейното начало – хуморът от абсурдните ситуации е изместен от размислите върху българският модел на поведение, желанието за промяна и събужда размисли върху това какви всъщност сме ние.
*******
„Спектакълът е една карикатура на българския народ. Неговата цел е да забавлява, но и да изтъква пороците на обществото. След като излезете от театралния салон, вие с усмивка ще разказвате за видяното на сцената. Въпреки това у вас ще остане едно леко чувство на неудобство, защото вие също сте част този колоритен народ. Каквито и чувства да ви налегнат, не се тревожете, защото живеете на Балканите.“
Боряна Кръстева
📍 Продължителност: 1 ч. и 15 мин.