fbpx

GO UP

„ОСКАР“

„ОСКАР“

5 ОКТОМВРИ 2023г. от 19 часа
в НЧ „ЗАРЯ“ гр ХАСКОВО гостуват
РУСЛАН МЪЙНОВ, АЛЕКСАНДРА СЪРЧАДЖИЕВА,
МАРГАРИТА ХЛЕБАРОВА, ПЛАМЕН ВЕЛИКОВ,
СИМЕОН ГЪЛЪБОВ, АНДЖЕЛИКА ДЖАМБАЗОВА,
ЛАНА ГЕКОВА, РОСИЦА АЛЕКСАНДРОВА, ИГНАТ ДЪЛБОКОВ с комедията
„ОСКАР“
Автор Клод Мание
*****************************************
🎟 🎟 🎟 БИЛЕТИ: 18, 20 и 25 лв.
🏠 КАСА: Читалище „ЗАРЯ“ – 0879 140 233
⏰ Работно време каса: 8:00 – 14:00 и 16:00 – 18:00 часа
Касата не работи в събота и неделя, както и на официални празници.
☎️ РЕЗЕРВАЦИИ на 0879 140 233
ℹ️ 0898 293 951
*****************************************
Уморен да чака ролите, които така и не идват, една нощ Клод Мание сяда и сам си написва пиеса, отговаряща на неговия комедиен талант. Така започва кариерата на първокласен писател, чиито фарсове до ден днешен не слизат от световните сцени и филмовия екран. Пиесите му изобилстват от непредвидими и непредсказуеми ситуации. Точно си мислите, че авторът е изстрелял и последния си патрон оригиналност, сюжетът рязко се преобръща и всичко, което е изглеждало кротко и безопасно, отново е поставено под въпрос. В творбите му няма положителен герой. Вече сте убедени, че сте разбрали кой е победителят, и само миг по-късно той вече е на страната на губещия, а тези, които изглеждат повалени на земята, се оказва, че държат в ръцете си печелившите карти. Самият автор признава: „Опитвам се да се поставя на мястото на зрителя, който се чуди какво ще последва. Днешната публика иска спиращи дъха и постоянно изненадващи комедии. Ето защо остроумието, което влагам в пиесите си, далеч надхвърля нормалното разбиране.“
„Оскар“ не е изключение, даже напротив, тя е една от най-абсурдните и непредвидими комедии на Клод Мание. В една на пръв поглед кротка и спокойна сутрин животът на парижкия милионер Бертран Барние коренно се променя. Един след друг на главата му се изсипват амбициозен счетоводител, лъжлива секретарка, самодоволен масажист и самозабравила се прислужница, при това без да броим екстравагантната му съпруга, люшкаща се между депресия и лудост, в комплект с разбунтувала се дъщеря-тийнейджър. За капак на всичко – един позабравен спомен отпреди двадесет и пет години. И къде, по дяволите, е Оскар, който вероятно е баща на детето?
Много смях и искрено забавление в една по френски елегантна и безумна комедия. Заповядайте! Нашата цел е мускулната треска на вашата диафрагма!