fbpx

GO UP

„ДЕВЕТИ ФЕСТИВАЛ ХАЙДУШКА СОФРА””

„ДЕВЕТИ ФЕСТИВАЛ ХАЙДУШКА СОФРА””

Приятели, заповядайте на Деветия фестивал за български хора и танци “Хайдушка софра”, който ще се проведе в град Хасково, на 11.06.2022г, със съдействието на Община Хасково. Откриването е в 09.00ч с дефиле от централен площад “Свобода”, а концертната част ще започне в 09.30ч на спортна площадка Спартак. Фестивалът НЕ Е с конкурсен характер. Участниците се представят с две хора /без такива от “купонджийска” етнографска област/. Всеки клуб ще получи подаръци, плакети и грамоти за участие от Община Хасково и Клуб за български народни танци “Фъртуните на Мишо”, а за всеки участник са осигурени храна, вода и подарък. За пореден път тази година ще бъдат връчени парични награди за най-красива носия, най-млад и най-възрастен участник, клубове, участвали във всяко издание на фестивала. В 12.30 часа ще се насладите на виртуозното шоу на мъжка танцова формация “Димитров”.
Таксата за участие е 10 лева (ръководителите не дължат такава), а за клубове, притежаващи сертификат от Асоциацията на хореографите в България, таксата е 7 лева, и следва да бъде преведена от всички желаещи до 20 май, по сметка IBAN BG95RZBB91551002421000, BIC RZBBBGSF, Мишо Георгиев Кадиев, телефон за връзка 0886 846 573 и 0888 061 727. На имейл bulgarbalk@abv.bg ще ви помоля да изпращате следните данни: клуб, населено място, ръководител и брой участници.
Вечерта, разбира се, ще развържем духовете с много музика, танци и чевермета, подарък от нас с любов за вас, защото ХАЙДУТИН БОБ НЕ ЯДЕ!!! Куверт 30 лева, който моля да бъде преведен по същата сметка, заедно с таксата за участие.

Фестивалът се провежда под егидата на Асоциация на хореографите в България!
Във фестивала ще могат да вземат участие до 30 клуба!