fbpx

GO UP

ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИ ОТ КОНКУРСА „ЛЮБОПИТНО ЗА РОДНИЯ МИ КРАЙ – ОТ АРХИВА НА БАБА И ДЯДО

Днес бяха връчени наградите от конкурса ,,Любопитно за родния ми край – от архива на баба и дядо”, организиран от Туристически информационен център Хасково с подкрепата на Фондация ,,ХАЛО”.
В надпреварата се включиха 24 ученици от 6 училища. Всички те получиха грамоти за отлично представяне от Кмета на Община Хасково. ?
Участникът, събрал най – много гласове е Габриела Анева, която спечели #тротинетка ?.
С #преносима тонколона ? се сдоби Виктория Хаджиева, която се класира на второ място.
Трета в конкурса се нареди Никол Димитрова и получи #безжичнислушалки ?.
Туристически информационен център раздаде три допълнителни, тематични награди на:
??Антонио Антонов /ученик в ОУ,, Христо Ботев” с. Долно Големанци/ с представена #Легенда за вярата, единството и духовната сила на нашите предци.
??Санем Мустафа /ученичка в ОУ ,,Св. св. Кирил и Методий” с. Конуш/ с оригинално представяне на историята на с. Тракиец чрез стихотворение и #презентация със снимков и видео материал.
??Катерина Митева / ученичка в ОУ ,,Христо Ботев” с. Войводово/ с представяне едновременно на #автентични носия и ястие от ромския етнос.
Поощрителни награди получиха и всички останали участници, които вложиха труд и старание. ?
Искрено благодарим на слънчевите деца, техните учители и семейства за показаното вдъхновение, креативност и подарени приятни емоции!
На училищата, включили се в инициативата, бе подарен пъзел със символа на град Хасково – Монумент на ,,Света Богородица”. ?