fbpx

GO UP

Връчване на четвърти Годишни награди в туризма 2019

На 16.12.2019г., на официална церемония в град София, бяха връчени четвъртите годишни награди в туризма. Кметът на Община Хасково получи наградата за първото място в категория „Духът на България” за Събора на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува”. Преди малко повече от месец Община Хасково кандидатства, чрез Туристическия информационен център в две от категориите, като Монумента „Св. Богородица с младенеца“ се класира на трето място, в категория „Туристическа атракция“, а Народния събор „Китна Тракия пее и танцува“ зае почетното първо място в категория „Духът на България“.

Престижното отличие бе връчено на кмета на община Хасково  Станислав Дечев от бившия премиер Симеон Сакскобургготски. Той поздрави градоначалника на Хасково и подчерта, че „Китна Тракия пее и танцува” носи истинският дух на България.
Домакин на церемонията беше министърът на туризма Николина Ангелкова. Официални гости на церемонията бяха председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева, министрите на енергетиката Теменужка Петкова, на младежта и спорта Красен Кралев, видни политици и общественици, посланици, народни представители, кметове, представители на туристическия бизнес, работодателските организации и медии. Специални гости на събитието бяха спортните емблеми на България Йордан Йовчев и Кубрат Пулев.