fbpx

GO UP

Туристически информационен център представя Община Хасково на най-мащабното за страната международно туристическо изложение „Ваканция & СПА Експо 2020“ в гр. София.

Туристически информационен център – Хасково представя туристическите забележителности на община Хасково и културно-историческото наследство на региона пред участници, гости, туроператори, медии и други посетители. Международната туристическа борса  Ваканция  & СПА Експо  се провежда в изложбения Интер Експо Център  гр. София от 13 до 15 февруари.

 

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри 37  издание на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“, като поздрави  представителите от целия  сектор туризъм,  който работят българският туризъм да бъде все по-устойчив и модерен.

 

Над 36 общини от 20 държави, повече 360 представители на туристическия бранш от страната и чужбина участват тази година във „Ваканция и СПА Експо“.

Значителният интерес към форума и индикатор за новия поглед към българския туристически пазар. Очаква се броят на посетителите да достигне над 20 000, като сред тях са  специалисти от туристическата индустрия-участници и гости.

Тази година акцентът на представянето на община Хасково е върху уникалната „Александровска гробница“, която със своите стенописи и архитектура е едно от най-големите богатства на тракийското културно наследство по нашите земи. Туристическият център е изработил  шест нови туристически маршрута с обектите на Хасково, които ще бъдат предлагани на туроператори и туристически агенции.

Една от ключовите цели на участието  ни е популяризиране на туристическия потенциал на община Хасково, привличане на повече туристи в региона, създаване на нови ползотворни контакти с представители на туристическия бранш – български и чуждестранни туроператори, туристически агенции, медии.

Дебютът на първото изложение беше през 1983 година в курорта Златни пясъци. В първите години преобладаващи участници са били изложители от съседните балкански страни, морски и планински курорти, туроператорът Балкантурист, под патронажа на Комитета по туризъм, но постепенно географията им се разширири, като днес повече от 360 компании, участници от 20 държави от целия свят.

През последните години международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО затвърди лидерските си позиции на Балканите и включва постоянно нови инициативи, предоставя по-големи бизнес възможности за компаниите от сектора, непрекъснато разширява профила на участниците.