fbpx

GO UP

„ЛЮБОВТА КАТО СТОКА“

„ЛЮБОВТА КАТО СТОКА“

по „ДОБРИЯТ ЧОВЕК ОТ СЕЧУАН”
от Бертолт Брехт
превод Димитър Стоевски
режисьор – ДАМЯН ТЕНЕВ
сценография – РАДОСТИНА ТЕНЕВА
музика – ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ
асистент режисьор – АННА СМИЛКОВА

УЧАСТВАТ:
ВАНИНА ЙОРДАНОВА, ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ, КРАСИМИР НЕНКОВ, СВЕТЛА ТОДОРОВА, ВЕЛИН БРАТАНОВ, ГЕОРГИ НОЖДЕЛОВ, БОРЧЕ МАНЕВ, МАРИЯ ЕНЕВА, ГЕОРГИ РАЙЧЕВ, ТОНИ ТОНЧЕВА, ЖОРО РАЙЧЕВ, ИЛЧО ДИМИТРОВ, ЦВЕТОМИР ЧЕРКЕЗОВ, СТЕФАН БОРИСОВ, МИЛЕНКА СОТИРОВА, СИМОНА ТОДОРОВА

„Щастието съществува, напук на нищетата.
Най-важното е да сме дружелюбни един с друг. Лошотията е просто един вид недодяланост. Когато някой запее песен, създава машина или засява ориз, това всъщност е дружелюбие. Това е любов.“
Шен Те
Представлението „Любовта като стока“ на режисьора Дамян Тенев е по пиесата “Добрият човек от Сечуан”, написана 1938 – 1940 г. от Бертолт Брехт- един от най-значимите поети и драматурзи на 20-ти век.Това е една от най-известните му творби и е пример за така наречения епичен театър.
Проститутката Шен Те, от китайската провинция Сечуан, се опитва да бъде добра в общество, пропито от корупция,
бедност и несправедливост… Притисната от обстоятелствата, тя е принудена да започне да действа като лош и безскрупулен човек, за да оцелее . Дали добросърдечната Шен Те ще успее да запази собствените си морални принципи, или ще се промени?
Ще разберем в компанията на БРЕХТ БЕНД – специално сформиран за представлението, който ще изпълни на живо песни по стихове на Бертолт Брехт и музика на известния китарист и композитор на група „Остава“ Георги Георгиев.