fbpx

GO UP

ПОРТРЕТЪТ НА ДОРИАН ГРЕЙ

ПОРТРЕТЪТ НА ДОРИАН ГРЕЙ

Спектакълът, който ви представяме, е вдъхновен от един от най-известните романи на всички времена – „Портретът на Дориан Грей“ на Оскар Уайлд. Тази класическа история за красотата, изкуството и моралната деградация ще бъде пренесена на сцената от изключително талантливия режисьор Веселка Кунчева.
Визуалната страна на спектакъла ще бъде възложена на художника Мариета Голомехова, която ще превърне сцената в едно вълшебно място, където реалността и фантазията се преплитат по невероятен начин.
Музикалната част от спектакъла ще бъде създадена от талантливия композитор Милен Апостолов, който със своето изкуство ще пренесе публиката в мистериозния свят на Дориан Грей.
Хореографията на спектакъла ще бъде дело на Явор Кунчев, който със своите изящни движения ще донесе красотата и емоцията на историята още по-близо до зрителите.
Заповядайте на този незабравим спектакъл, който ще ви отведе в свят на изкуство, интриги и вълнение. Очакваме ви с нетърпение!
Награада Аскеер ’24 за Сценография – Мариета Голомехова
3 Номинации за награда Аскеер ’24 – за сценография, костюмография за Мариета Голомехова и за театрална музика за Милен Апостолов.

ПОРТРЕТЪТ НА ДОРИАН ГРЕЙпо едноименния роман на Оскар Уайлд
Текст – Полина Христова и Веселка Кунчева
Режисура, сценография и костюмография – екип „Puppet’s lab“ – Веселка Кунчева и Мариета Голомехова
Композитор – Милен Апостолов
Хореограф – Явор Кунчев
Дизайнер на звука – Георги Атанасов

ЛИНК:

https://www.entase.com/dkthaskovo/productions/65675d20fad8117b9a029c5e