fbpx

GO UP

КЛУБ ПО АЕРОБИКА „ВИОЛЕНА”, ХАСКОВО

Клуб по аеробика „Виолена” – гр. Хасково е създаден през 1993 г., а официално е регистриран през 1996 г. Той е сред първите спортни клубове по аеробика в България и е сред основателите на този спорт в Хасково. „Виолена” е сред учредителите на Съюза по аеробика.
Kлубът развива активна спортно-състезателна дейност, като състезатели от „Виолена” са участвали във всички световни и европейски първенства (като основни гарнитури на Националния отбор) и в редица международни турнири. Безброй медали и купи са спечелени, включително от европейски и световни първенства. Шест години клубът е лидер в аеробик – маратоните на страната. Наред със състезателната дейност на клуба, се предлагат и спортни занимания за деца и възрастни.
Над 100 състезатели са преминали през спортен куб „Виолена”, като двама от тях Десислава Иванова и Елица Костадинова се обучават в катедра по аеробна гимнастика към НСА. Заслужено трябва да споменем и имената на Моника Попова, Павлина Янева, Мария Славова, Христо Бързаков – пионери в състезателната аеробика, чиито постижения, донесоха много отличия за клуба.
През 2011г. състезатели от Клуба са участвали в две национални и четири международни състезания, от които общо са спечелени 39 медала: 9 медали от Международен турнир в Словкия; 11 медала от Държавно първенство и Гран При Боровец; 6 медала от Международен турнир Пловдив; 8 медала от Нацинален турнир Боровец и 5 медала – Открит международен турнир в Унгария.
Към момента „Виолена” продължава да обучава и подготвя състезатели за предстоящи състезания и турнири по аеробика, а също така да осигурява спортни занимания и извънкласна подготовка за деца.