fbpx

GO UP

СПОРТЕН КОМПЛЕКС “ДРУЖБА”

 Намира се в центъра на град Хасково. Базата разполага със зали за няколко вида спорт – баскетбол, вдигане на тежести, силов трибой, борба, карате и фитнес център със зала за аеробика.
ЗАЛА ЗА БАСКЕТБОЛ
Това е залата с най-много седящи места в града. Използва се както за спортни мероприятия, така и за културно-развлекателни прояви. Разполага с 1200 седящи места и баскетболно игрище със следните размери: дължина 30 м., широчина 17 м. и височина 15 м. Тук има възможности за провеждане на държавни и международни състезания по много видове спорт. Съоръжението е основно подновено и ремонтирано през 2009 г., с климатична инсталация и отговаря на изискванията на много международни федерации за провеждане на техни първенства. Залата се използва за подготовка и на различни национални гарнитури.
ЗАЛА ЗА БОРБА
Една от най-модерните зали по борба в страната, подновена и ремонтирана през 2008 г. Общата площ на залата е 500 кв.м., дължина 30 м., широчина 12 м. и височина 6 м. Залата е оборудвана с два броя тепихи, обособен кът за физическа подготовка, бани, съблекални, санитарни възли, стая за треньора. Базата разполага и със сауна. Отговаря на изискванията на Международната Федерация по борба. Освен за тренировъчна дейност се използва и за подготовка на елитни спортисти – национални отбори.
ЗАЛА ЗА ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ
Залата за вдигане на тежести се намира в близост до залата за баскетбол. Тя е с размери: дължина 16 м., широчина 9,50 м. и височина 4 м. В нея са разположени 8 бр. подиуми за вдигане на тежести. Тук се провежда тренировъчен процес на клубно ниво, а също така и от национални отбори от различни възрасти. В близост се намира сауна, която се използва от спортистите.
ЗАЛА ЗА СИЛОВ ТРИБОЙ
Намира се в приземния етаж / под залата по борба/ с размери дължина 17 м. ширина 9 м. Ремонтирана основно през 2008 г. Оборудвана с 8 броя подиуми и тренажьори за силов трибой. В залата тренира отбора на месния клуб. Националния отбор провежда тук лагер – сборове за своята подготовка.
ЗАЛА ЗА ФИТНЕС
Разположена е на 3-ти етаж на сп. к-с “Дружба”. Общата площ е 150 кв.м. Разполага със зала за аеробика, съблекалня, баня, солариум, масажен кабинет и мини барче с около 15 места. Залата се отоплява и охлажда с климатик. Има обособен кът за уреди за физическа подготовка. ЗАЛА ЗА КАРАТЕ Намира се на втория етаж. Залата е с обща площ 100 кв.м. и разполага с баня и една съблекалня. Оборудвана с татами.