fbpx

GO UP

СПОРТЕН КОМПЛЕКС “СПАРТАК”

Това е един голям спортен комплекс, разполагащ с различни по големина и особености зали. Намира се на улица „Средна гора”, почти в централната част на града.
СПОРТНА ЗАЛА ЗА ХАНДБАЛ
Общата площ на залата е 800 кв. м. – дължина 36 м, широчина 30 м. и височина 8,50 м. Разполага с около 350 места за зрители. Тук тренират представителните отбори по хандбал за жени и мъже. Подходяща е за състезания и по други спортове – тенис, футбол на малки врати, подвижни игри и др. Разполага с 4 бр. съблекални и бани. Базата се използва за провеждане на много държавни първенства и за подготовка на национални отбори по хандбал.
ЗАЛА ЗА БАДМИНТОН
Залата разполага със 100 места за зрители. Размери – дължина 30 м., широчина 16 м., височина 8,50 м. използва се предимно за бадминтон, а през определен период от годината и за тенис. Разполага с 5 корта за бадминтон. Това е една от най-добрите зали в страната по бадминтон. Тук се подготвят често и националните отбори. Залата разполага и с локално парно отопление. В момента там се изгражда възстановителен център със сауна. Съоръжението отговаря на изискванията на Международната федерация по бадминтон.
ЗАЛА ПО ДЖУДО
Пригодена е за подготовка на спортисти на различни нива. Размерите на залата са: дължина 10 м., широчина 14 м. и височина 2,50 м. Разполага с кът за физическа подготовка с различни уреди. Оборудвана с ново татами.
ЗАЛА ЗА ТЕНИС НА МАСА
Тук се подготвят спортисти от два спортни клуба и се провеждат състезания. Общата площ е 140 кв.м. В залата са разположени 4 бр. тенис маси.
ЗАЛА ЗА БОКС
Общата площ на залата е 140 кв.м – дължина 14 м., широчина 10 м. и височина 2,50 м. Залата разполага с ринг – маломерен за тренировки, уреди за специални тренировки на боксьори, баня, тоалетна и съблекалня.
ЗАЛА ЗА КАРАТЕ
Обща площ 500 кв.м. – зала за карате, съблекални и бани. Помещението е оборудвано с татами за тренировки.